Türkiye’nin son yıllarda ekonomide zor günler geçirdiği ve depremle sarsıldığı bir dönemde facianın hüznü bir kat daha arttı. Kahramanmaraş’taki depremlerin üzerinden 2 haftayı aşkın bir süre geçti. Bu süreçte ekonomi ile ilgili yeni konular da çok tartışıldı. Gazeteci Barış Soydan bugün tartışmaların bitmediğini gösterdi.
Türkiye ekonomisinde önemli bir gösterge olan dolardaki yükseliş 2021 yılından sonra ana gündem oldu.
6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi ile Türkiye’nin yüreği yandı. 42 binden fazla insanımız hayatını kaybetti ve bu büyük acıda ekonomi yeniden konuşulmaya başlandı.
Gazeteci Barış Soydan bugün bir tez yazdı. Yaptığı paylaşımda “finansal piyasalar yönetiminde” koltuk değişiklikleri olacağından yanaydı.
Deprem sırasında en çok tartışılan gelişmeler Borsa İstanbul’da yaşandı.
Uzmanlar, Borsa’daki düşüşün devam edeceğini tahmin ettikleri için 8 Şubat Çarşamba günü işlem olmayacağını düşünürken, o gün de işlemler açıldı.
Borsa İstanbul’daki işlemlerin durdurulmaması ve 6-7 Şubat tarihli işlemlerin “eşitlik sağlanamadığı” gerekçesiyle iptal edilmesi konusunda da SPK’dan görüş beklendi ancak herhangi bir açıklama gelmedi.
Bu süreçte finansal piyasalar değil, para piyasalarının yetkili kurumu olan Merkez Bankası görev yapmaktadır.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden biri de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin memleketi Şanlıurfa oldu. Bakan Nabati, bölgedeki çalışmalara uzun süre katıldı.
Barış Soydan’ın iddiası gerçekleşecek mi? Bilinmeyen. Seçimlere kadar ekonomik ve mali açıdan zorlu günler olacağını deprem öncesinden tahmin eden uzmanlar, bu felaketin boyutları netleşirken maliyeti konusunda karamsar konuşuyor.